kalveculotte

Kalveculotte

Kalveculotten er af de meste populære udskæringer fra kalven. Culotten er et meget regulært stykke kød, der er kendetegnet ved at have en hvid fedtmarmorering på oversiden af culotten. Culotten er et magert stykke kød, der stammer fra halestykket, der er placeret bagerst på kalven.

Selve tilberedningen af kalveculotten kan gøres på flere måde. Her er det oplagt at bruge interval stegning, da det giver en fantastisk ensartede stegning. Når man køber et godt stykke kød, skylder man sig selv at tilberede det ordentlig. Som alternativ til interval stegning, kan du langtidstege kalveculotten ved lav temperatur. Der er nogen der steger kalveculotten ved temperaturer helt ned til 60 grader. Det afhænger dog af temperament, da du også kan sætte temperaturen lidt op og nøjes med kortere tid. Det handler dog om at undgå at culotten bliver tør og da det er et forholdsvis magert stykke kød er der risiko for dette.

Følg dette link, for at få en detaljeret beskrivelse af hvordan du interval steger din culottesteg.

Når du køber en kvart kalv ved os, får du enten en kalvculotte eller en cuvette med i din ordre. Du kan bestille vores kalvekød her.