Forskellen på kalvekød og oksekød

Der er forskel på kalvekød og oksekød. En tommelfingerregel er, at man er mest sikker på at få et mørt produkt når man køber kalvekød.

I Danmark defineres kalvekød ved at komme fra kalve som er slagtet når de er 10. måneder. Kalvekød er i forhold til oksekød finere i smagen, mere mageret og lysere i kødet.

Oksekød har en grovere struktur end kalvekød fordi det stammer fra ældre dyr, som er minimum to år, og oftest fra køer som har fået kalve og produceret mælk. Har koen været en produktiv malke- eller ammeko kan kødet stamme fra køer som kan være syv til ti år.

Læs mere om forskellen på kalvekød og oksekød i artiklen:
Kalvekød, på hjemmesiden Karolines Køkken hos Arla

Værdifuld kilde til proteiner

Kalve-, okse- og svinekød, fisk, skaldyr, fjerkræ, lam er værdifulde kilder til proteiner som er kroppens byggesten. Har kroppen ikke adgang til de nødvendige proteiner via den kost vi spiser vil den i stedet tærer den i stedet på musklerne. Derfor skal man være opmærksom på at man får proteiner nok, uden at overdrive selvfølgelig, men ved vægttab skal man være særlig opmærksom på at få proteiner nok. og indeholder bl.a. mange B vitaminger og mineralerne jern, zink, selen, kalium og fosfor.

Læs mere om proteiner og sund kost på hjemmesiden Netdoktor

Læs også artiklen 10 myter om proteiner på hjemmesiden videnskab.dk

Læs om næringsindhold i kalvekød på hjemmesiden lavidaverde.dk